özellikle halama amcama enişteme yiğenlerim ahmete murata ilaya hacere fazlı ya ...selam eder büyüklerin ellerinden..........
diye başlardım ama size de ayıp olmasın...)
güzel memleketimin güzel insanları hepinize merhabalar...
ben üniversite öğrencisiyim adım hacer.sizlerden bir ricam olacak...ödev hazırlamam gerekiyor kendi memleketimize dair adetlerle ilgili.insan hayatındaki geçiş aşamalarında(doğum,evlilik,askerlik,ölüm..vs) yöreye özgü adetleri derlemem gerekiyor; ancak bunu mucur a bizzat gelip büyüklerimizden dinlemem gerekiyordu..ancak maalesef yollar uzak aramızda muhtemelen karlı dağlar var...
sebepleri hızlı geçiyorum, bu konuda sizden yazdımcı olmanızı istiyorum...yapmanız gereken:
1. bir adet yaşlı teyze ya da evin adet gelenek görenekten anlayan büyüğü bulunur
2.adı soyadı yaşı öğrenim durumu mesleği bir kenara kaydedilir
3.bunları BİRKAÇ CÜMLE İLE DE OLSA kağıda not eden kişi oraya kendi adını da yazar.
(örnek:
derleyen :
kaynak kişinin adı :
yaşı:
öğrenim durumu :
mesleği: .............. şeklinde)
4.yapılacak iş ise kısaca yöremizde doğum doğum öncesi cinsiyet belirleme ölüm evlilik kız bakma evlenme isteğini belli etme vs gibi belli başlı kalıp davranışlar var ise ki muhakkak vardır bizim zengin kültürümüzde, bunlar not edilir.
5.sizden ricam bu konuda bana yardımcı olmanızdır, desteklerinizi bekliyorum..bana özel mesaj yoluyla ya da e mail ile ulaştırabilirsiniz.
mucurlu123456@yahoo.com
çok teşekür ettim şimdiden..
memleketime selam ola..........!