Mucur.Net | Mucur'un en NET sesi!
Ana Menü
Köşe Yazarları
ssrgn.jpg

ABDULLAH EMMİ (Çolak)

Sait SARGIN

SSelvi.jpg

VERESİYE DEFTERİ

Selahattin SELVİ

Gazete Sayfaları

Son 5 Firma
MUCUR TRİKO İŞLET...
Gözde tuhafiye
alibaba bijuteri ...
Doğal Dekorasyon ...
Mucur Devlet Hast...
Yeni Üyelerimiz
Üye AdıKatılım
furkan 06-09-2010
gunergezici 30-08-2010
emel_sag 27-08-2010
Cavit Koksal 27-08-2010
hatice 24-08-2010
recep koyuncu 18-08-2010
simsek07 03-08-2010
sadisuna 23-07-2010
Metin40 17-07-2010
Koray36 14-07-2010
Yeşil Mucur Fm
Başlığı Görüntüle
 Başlığı Yazdır
burdan herkese...
amandaaman
#1 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 08/02/2008 02:36
Kullanıcı Avatarı

Katılım Tarihi: 08.02.08

özellikle halama amcama enişteme yiğenlerim ahmete murata ilaya hacere fazlı ya ...selam eder büyüklerin ellerinden..........

diye başlardım ama size de ayıp olmasın...Smile)

güzel memleketimin güzel insanları hepinize merhabalar...

ben üniversite öğrencisiyim adım hacer.sizlerden bir ricam olacak...ödev hazırlamam gerekiyor kendi memleketimize dair adetlerle ilgili.insan hayatındaki geçiş aşamalarında(doğum,evlilik,askerlik,ölüm..vs) yöreye özgü adetleri derlemem gerekiyor; ancak bunu mucur a bizzat gelip büyüklerimizden dinlemem gerekiyordu..ancak maalesef yollar uzak aramızda muhtemelen karlı dağlar var...
sebepleri hızlı geçiyorum, bu konuda sizden yazdımcı olmanızı istiyorum...yapmanız gereken:
1. bir adet yaşlı teyze ya da evin adet gelenek görenekten anlayan büyüğü bulunur
2.adı soyadı yaşı öğrenim durumu mesleği bir kenara kaydedilir
3.bunları BİRKAÇ CÜMLE İLE DE OLSA kağıda not eden kişi oraya kendi adını da yazar.
(örnek:
derleyen :
kaynak kişinin adı :
yaşı:
öğrenim durumu :
mesleği: .............. şeklinde)

4.yapılacak iş ise kısaca yöremizde doğum doğum öncesi cinsiyet belirleme ölüm evlilik kız bakma evlenme isteğini belli etme vs gibi belli başlı kalıp davranışlar var ise ki muhakkak vardır bizim zengin kültürümüzde, bunlar not edilir.
5.sizden ricam bu konuda bana yardımcı olmanızdır, desteklerinizi bekliyorum..bana özel mesaj yoluyla ya da e mail ile ulaştırabilirsiniz.

mucurlu123456@yahoo.com
çok teşekür ettim şimdiden..
memleketime selam ola..........!

senoltoker
#2 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 08/02/2008 14:05

Katılım Tarihi: 07.02.08

calısmalarında başarılar dıler saygılar sunarım mucur kültürü adına teşekkür ederim.

senoltoker
#3 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 12/02/2008 11:01

Katılım Tarihi: 07.02.08

YENİ ÜYE OLMAMA RAGMEN SİTEYİ COK BEGENİYORUM VE SÜREKLİ TAKİP EDİYORUM HERKESE SELAM OLSUN

Atlanilacak Forum:
Gelişmiş Forum Başlıkları Bulutu
MİZAH-AKILLI ÇOCUK, DÜNYA MUCURLULARINA, bir şehri özledim..., HAK VE ADALETTEN Bİ HABER OLANLARA İTHAF OLUNUR, YUVAYA HOŞ GELDİNİZ, Her insanın bir şarkısı vardır, MUCURDAN ANILAR, Kırşehir Türbeleri, merhabalar, AKIL SORUSU 2 (ZOR!!!), NEŞET ERTAŞA ÖZÜR AYIBI, www.mucur.eu, püf noktası, MUCUR.NET YANIYOR!!, MUHARREM ERTAŞ TÜRKÜLERİ